HTML

A pénz szaga

Azt mondják, a pénznek nincs szaga.... Dehogynem!!! Van, aki megérzi, és van, aki nem. Fejlesszük együtt szaglásunkat!

Friss illatok

Linkblog

Tippek, ötletek, lehetőségek pénzszerzéshez

2010.03.08. 16:20 Dr. Flavius

Brókervér fog itt folyni hamarosan

Címkék: pénz vér befektetés részvény tőzsde profit bankár bróker kötvény haszon befektetési alap protfolioblogger

Áve Pecunia!

"Kisebb összeggel is érdemes követni bankárainkat!" - javasolja a pénzszerzés iránt érdeklődő polgártársaknak a Haszon c. magazin, amely pénzes ötletekkel igyekszik segíteni bennünket és ezért hónapról-hónapra leközli a kiválasztott, jónevűnek mondott befektetési alapkezők sztárbrókereinek aktuális, bennfentes tippjeit. "Egy nagy frászt!" - válaszolja erre öreganyám, és most a digitális nyomdafesték komfortzónájának tiszteletben tartása végett nem is 100%-osan szöveghűen idézem szavait, igaz az inkriminált szó eleje és vége stimmel.

Öreganyám, Vespasia Polla sosem volt császárné, ezért szabados szájstílusa miatt elnézést kell kérjek, ám mondanivalójának igazságtartalmán el kell gondolkozzak, ha ránézek arra a chart-ra, amely kimutatja, hogy mennyit is lehetett profitálni a bankárok tippjein.

Aki volt olyan szerencsétlen, hogy épp Hamarius Mártonius, a Pioneer Alapkezelő szépreményű menedzserének sugallatait követte, az az elmúlt egy év alatt kemény 1,9%-os hasznot érhetett el, de még a 6 bróker között a legjobb eredményt felmutatni képes Orbánius Gáborus (Aegon Rt.) tippjeivel sem jutottunk volna 22%-os profitnál többre, ami mondjuk alaphelyzetben nem is hangzana rosszul, de mindezt egy olyan 12 hónap alatt, amikor az orosz részvényindexeken akár 200%-os hasznot is el lehetett érni?? Amikor például a kínai, az indiai, a brazil és a török tőzsdeindexek 80-90%-kal nőttek?? Az olajról, cukorról, kakaóról, rézről, stb nem is beszélve??

Öreganyám nem sztárbróker és nem is ért a pénzhez (a pénzügyi machinációknak csupán a kiadási, költési részét űzi mesterszinten), és jellemző rá, hogy egyetlen megtakarítása a hiperkonzervatív és ultra-kockázatkerülő befektetőknek javasolt OTP Optima kötvényalapja... de még az is 28%-os hozamot ért el az elmúlt 12 hónapban!

Miféle reklám, miféle PR ez a tippeket adó alapkezelők részére?? (Soroljam őket? A már említetteken kívül a Raiffesen, a Generali, a Brokart és a K&H vezető menedzserei, elemzői vesznek részt a "játékban".) Öreganyám sajnos hajlamos a demagóg populizmus eszméivel átitatódni és ebbéli felindulásaiban arzénos malacsülttel és a Tiberis partjain egyébként meglehetős hiánycikknek számító guillotine-nal álmodozni ("Mama, még 1700 év mire feltalálják azt a sz..rt!") és persze egy megfontolt császár egy megfontolt demokráciában nem hányja kardélre béna alattvalóit, de azért annak még júdeai helytartó koromban sem örültem volna, ha pénzügyminiszterem 1,9%-os haszonnal akar villogni nekem, mialatt az a kibírhatatlan, hájas trákiai kollégám épp degeszre keresi magát OTP-részvényein.

A Haszon magazin meg legalább ne csinálna úgy, mint ahogy a vodka-fermentálásról frissen érkezett Hruscsov üvöltözött a Szaknévsor reklámban (Lemarad, aki kimarad!!).

Ah...Vae, puto deus fio! Legyetek jók, és hívjátok Vespasia anyámat, ha brókereket akartok szidalmazni!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://moneysmells.blog.hu/api/trackback/id/tr271819985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása