HTML

A pénz szaga

Azt mondják, a pénznek nincs szaga.... Dehogynem!!! Van, aki megérzi, és van, aki nem. Fejlesszük együtt szaglásunkat!

Friss illatok

Linkblog

Tippek, ötletek, lehetőségek pénzszerzéshez

2010.05.14. 17:35 Dr. Flavius

A hosszútáv-befektetők aranyszabálya

Címkék: stressz pénz befektetés tőzsde kamat profit gazdagság bróker haszon gazdagodás portfólió hosszú táv spekuláns portfolioblogger rotschild

Áve pecunia!

Boldogok a hosszútávra befektetők, mert övék mindaz, ami a spekulánsoknak sosem adatik meg: a gazdagság biztos tudata, a nyugodt éjszakák utáni kellemes ébredés, a mosolygós tekintet, az emésztési és merevedési zavarok kezeléséről szóló legfrissebb kutatási eredmények nyugodt szívvel való átlapozásának képessége, stb...

A hosszútáv-befektetők aranyszabálya egyszerű: 1. diverzifikálj, 2. ne aggódj (vagy ahogy Rotschild bácsi, a germán és helvét bankrendszer aranykeretes-szemüveges ikonja mondaná: "keine panik, alles unter kontrolle") - még akkor sem, ha különféle, puccos céglogós toronyházak ablakaiból sűrűbben potyognak a brókerek, mint vízkereszt után a demi sec besorolású fenyőfák a Havanna lakótelepen.

 Az elmúlt hetek (hónapok, évek) történései ugyan látványos bizonyítékul szolgálnak arra, hogy az árfolyamok időnként elképesztő liftezést produkálnak (ilyentájt a tőzsdék környékén több véreres pupillát látni, mint egy jólsikerült goa-parti utáni rendőrségi razzián), és ilyenkor  összességében tényleg dollárcsilliárdok válnak egyik napról a másikra füstté, de jó ha tudjuk, ezen veszteségek "learatása" csak abban a pillanatban történik meg, amikor a veszteségtől való félelmünkben, fejvesztve menekülünk és nyomogatjuk eszelősen a "sell" gombot, tovább szítva ezzel a forró talajt lábunk alatt. Ezt a örömet hagyjuk meg a spekulánsoknak! Aki hosszú távra tervez, az nem napok és hetek alatt fog pénzt keresni, hanem 15-20-25 év távlatában.

A történelem kegyetlenebb igazmondó, mint Nero, Tamás Gáspár Miklós és Woody Allen összes génállománya együttvéve, márpedig az élet tanítómestere azt mutatja, hogy egy megfelelően diverzifikált részvényportfólió hosszútávon átlagosan 10-15% profitot hoz évente. Ez persze elsőre nem tűnik soknak, de gondolj a kamatos kamatra, és számolj huszonötig (na miből fürdenek kokainban meg rolexben a bankárok? -kérdi erre Vespasia anyám, és meg kell állapítsam, sokat fejlődött az elmúlt hónapban)!

A spekuláns hajtóereje a gazdagság iránti kínzó vágy, a hosszútáv-befektetőé a gazdagság biztos tudata. A spekuláns rulettet játszik, a hosszútáv-befektető pedig bankárt. Láttam persze már jó néhány boldog rulett-játékost is, de szomorú bankárt még soha. A képlet egyszerű: ha emelkednek az árfolyamok, lehet örülni, mert nő a befektetett vagyonunk értéke. Ha csökkenek az árfolyamok, lehet örülni, mert itt az alkalom olcsón vásárolni! A lényeg csak annyi, hogy soha ne tégy fel mindent egy lapra, és folyamatosan (pl minden hónapban) fektess be valamibe. Ez a gazdagodás tökéletesen "aggódásmentes" receptje.

Ami már csak azért is jó, mert állítólag a stresszmentes élet akár 10-20%-kal is képes megnövelni várható éveid számát - hmm... de azt hiszem ebből cikkből ez az egyetlen, amit 100%-osan azért nem tudok bizonyítani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://moneysmells.blog.hu/api/trackback/id/tr32003314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása