HTML

A pénz szaga

Azt mondják, a pénznek nincs szaga.... Dehogynem!!! Van, aki megérzi, és van, aki nem. Fejlesszük együtt szaglásunkat!

Friss illatok

Linkblog

Tippek, ötletek, lehetőségek pénzszerzéshez

2010.04.01. 23:46 Dr. Flavius

A frankhiteleseket lelövik, ugye?

Címkék: euró bank hitel pénz forint svájci frank értékbecslés közjegyző vespasianus hitelkiváltás előtörlesztés frankhitel portfolioblogger

Áve Pecunia!

Az elmúlt napokban több pénzügyi fórumon is lehetett arról olvasni, hogy a frankhiteleseket arra buzdítják, váltsák át hiteleiket mielőbb euró-, vagy forintalapúra. Bravó! A frankhitelesek többsége ennél nagyobb marhaságot nem is igen tehetne!

A felhívás kiindulópontjaként több helyütt is a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete nevű szervezet szerepel, ami egy jóérzésű hírolvasóban azonal a hackgyanú csilingelő Pavlov-i reflexét indítja el - ilyen hülye nevű egyesülethez érvényes elmeorvosi igazolás birtokában akkor se csatlakoznék, ha történetesen magam is banki kihelyező lennék. (Jupiterre mondom, eddig azt hittem, anyám Színház és Lósport című újságja viszi a pálmát.) Ami viszont ennél is brutálisabban hangzik, az maga az érvelés, miszerint a svájci frank alapú hitellel rendelkezőknek azt tanácsolják, ne várják meg, míg újra egekbe szökik a törlesztőrészletük, váltsák át hitelüket mielőbb forint vagy euróalapúra. Na az ilyeneket hirdetőkből szoktak nálunk bruschettát csinálni az Aventinuson az oroszlánoknak.

Nincs elég bajuk még a jobb sorsra érdemesebb frankhiteleseknek? Komolyan létezik ma Pannóniában egy, a PSZÁF jóváhagyásával működő banki egyesület, amely ennyire hülyének nézi őket? Aki ugyanis még a válság előtti 145-160 forintos árfolyamon vette fel hitelét, keresve sem követhetne el maga ellen fájdalmasabb harakirit, minthogy most 185-190 Ft körüli árfolyamon konvertáljon, realizálván ezzel azt, hogy egy átlagosnak mondható 10 millió forintos hitelből egyetlen mozdulattal 12 - 13 milliós hitelt csináljon, az előtörlesztési díjról, az újbóli értékbecslési, közjegyzői, fülpiszkálási, papírhajtogatási, szembebüfögési stb... díjakról, meg a mindehhez automatikusan járó stresszről és akkut pánikbetegségről már ne is beszéljünk.

Ráadásul ez az egész hercehurca még a bankoknak se lenne igazán jó üzlet, mert a devizában számolt hitelállományuk nem változna jelentősen, csupán az adósok kockázati besorolása és ezzel a bedőlés rizikója romlana látványosan.

Ahogy Vespa anyám mondaná: Ferendum et sperandum! Pénz pénzt fial, türelem rózsát terem - egy 20 éves törlesztési időtartam alatt annyi minden történhet, tán azt is megérhetjük, hogy újra 160 körül lesz a frank. A kihelyezőknek meg kopjon fel álluk, ha csupán olyan barom tanácsokra képesek, amivel kivégzik a saját kuncsaftjaikat. Egyesületben!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://moneysmells.blog.hu/api/trackback/id/tr941888317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása